معرفی چیلر ها در تهویه مطبوع

۶ مطلب در شهریور ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

فن کویل ها انواع مختلفی دارند، هر یک از این مدل ها می توانند در پروژه خاصی نسبت به قابلیتی که دارند مورد استفاده قرار بگیرند. حال ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با فن کویل سقفی و زمینی آشنا کنیم. شاید در مقالات گذشته در این رابطه با شما صحبت کرده باشیم ولی در این مقاله به طور اختصاصی در رابطه با فن کویل سقفی و زمینی با شما صحبت خواهیم کرد.

معرفی فن کویل های سقفی:

فن کویل سقفی یکی از انواع مختلف فن کویل می باشند که دارای ظاهری متفاوت و مستطیلی شکل هستند و در سقف ساختمان نصب و قرار داده می شوند. از فن کویل های سقفی جهت سرمایش و گرمایش محیط های مختلف مانند محیط های مسکونی، اداری، مراکز تجاری، بیمارستان ها، هتل ها و سایر محیط های دیگر استفاده می گردد.

فن کویل های سقفی روکار یا همان فن کویل سقفی زمینی قابلیت نصب بر روی زمین و سقف را دارا می باشند و در زیر سقف ساختمان و یا روی زمین نصب می گردند.

از فن کویل سقفی روکار هنگامی که کانال کشی فن کویل سقفی در ساختمان تعبیه نشده باشد استفاده می گردد که در بخش فن کویل های سقفی زمینی به طور کامل شرح داده شده است.

فن کویل سقفی توکار از یک یونیت مستطیل شکل تشکیل شده اند که درون سقف ساختمان نصب می شوند و اجزای درونی آن ها شامل فن، الکتروموتور، کویل حرارتی، فیلتر، شیر هواگیری، سینی درین و سایر اتصالات و تجهیزات می باشد. فیلتر های فن کویل های سقفی معمولا قابل شستشو می باشند و لازم است هر مدت یک بار جهت زدودن گرد و غبار ناشی از ورود هوا به درون یونیت فیلتر ها مورد شستشو قرار گیرند و مجدد بر روی یونیت نصب شوند.

فن کویل سقفی توکار قیمت مناسب تری نسبت به سایر فن کویل ها دارا می باشد. فن کویل های سقفی تو کار معمولا از ظرفیت 200 تا 1200 CFM طراحی می شوند.

فن کویل کانالی مانند فن کویل سقفی توکار در سقف ساختمان نصب می گردد و نحوه عملکرد و اجزای آن مشابه فن کویل سقفی توکار می باشد و تنها تفاوت آن در ظرفیت و قدرت پرتاب باد بیشتر می باشد. فن کویل کانالی ظرفیت بالاتری نسبت به سایر فن کویل ها دارند و در مواقعی که نیاز به ظرفیت بالا جهت گرمایش و سرمایش محیط باشد از فن کویل کانالی استفاده می گردد.

در فن کویل کانالی نوع جریان هوا به عبارتی ورود و خروج هوا بصورت کانالی می باشد و می توانند فشار بالایی در جریان هوا ایجاد نمایند به همین منظور با نام فن کویل های پر فشار نیز شناخته می شوند. فن کویل های کانالی معمولا از ظرفیت 600 تا 2000 CFM طراحی می شوند و در ظرفیت های پایین دارای یک فن و ظرفیت های بالا داری دو فن می باشند.

جهت نصب فن کویل سقفی توکار نیاز است که محل قرار گیری فن کویل از قبل در سقف ساختمان طراحی و اجرا شده باشد تا بتوان فن کویل ها را به درستی در سقف ساختمان نصب کرد.

فن کویل های سقفی دارای یک دریچه در زیر یونیت جهت دسترسی آسان به فن کویل، تعمیر و سرویس آن و یک دریچه در جلوی فن کویل جهت پرتاب و جریان هوای گرم و سرد به درون محیط می باشند. مکش هوا در فن کویل های سقفی معمولا از زیر فن کویل و یا پشت آن می باشد. هنگام نصب فن کویل های سقفی لازم است لوله کشی ورودی و خروجی آب گرم و سرد در مدار ساختمان انجام شود.

ابعاد فن کویل سقفی توکار و کانالی متناسب با ظرفیت آن ها متغیر می باشد و متناسب با ظرفیت فن کویل ها طول، عرض و ارتفاع فن کویل ها و سایز دریچه ی جلوی فن کویل تغییر می کند.

در حالت کلی حجم فن کویل های سقفی کم و باریک می باشد و حجم بسیار کمی را در سقف اشغال می کنند. معمولا طول فن کویل های سقفی از نیم متر به بالا می باشد و بسته به ظرفیت فن کویل طول آن ها افزایش پیدا می کند.

 

معرفی فن کویل های زمینی:

فن کویل زمینی یکی از متداول ترین و قدیمی ترین نوع فن کویل ها می باشد که در انواع مختلف رو به رو زن، بالا زن، شیب دار و پایه دار تولید می شود و به دلیل راحتی نصب و قرار گیری در محل جز پر فروش ترین نوع فن کویل از لحاظ کاربرد و استفاده می باشد.

فن کویل زمینی در تمامی ساختمان های مسکونی، تجاری، صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و ظرفیت هوادهی آنها معمولا 200 تا 1000 فوت مکعب در ساعت می باشد و هوا را به صورت عمودی دمش می کنند.

فن کویل های زمینی نصب بسیار ساده و راحتی دارند به همین دلیل جز پر کاربردترین نوع فن کویل ها می باشند، زیرا به راحتی روی زمین قرار می گیرند و از یک طرف به دیوار و از طرف دیگر به زمین متصل می شوند .

معمولا  به دو صورت تو کار و روکار لوله کشی آن ها انجام می شود، در لوله کشی توکار لوله ها درون ساختمان در لوله کشی روکار لوله ها روی دیوار قرار می گیرند و مخفی نیستند،  پس از لحاظ ظاهری لوله کشی تو کار زیبایی بیشتری نسبت به لوله کشی رو کار دارد زیرا فقط دستگاه فن کویل در محیط نصب می شود و لوله کشی مخفی است.

تفاوت فن کویل های شیب دار، پایه دار، رو به رو زن و بالا زن فقط در شکل ظاهری و نحوه دمش باد آن ها می باشد به طور مثال فن کویل شیب دار باد را به شکل مایل می دمد و به جریان در می آورد اما فن کویل بالا زن باد را به شکل عمودی و رو به بالا به جریان در می آورد. از لحاظ ظاهری هم در دو مدل پایه دار و بدون پایه تولید می شوند که یکی از مزیت های پایه دار نظافت زیر دستگاه می باشد که به راحتی انجام می شود، اما مدل های بدون پایه ظاهری زیبا تر نسبت به پایه دار دارند.

 

جمع بندی:

در این مطلب در رابطه با ابعاد مختلف فن کویل ها صحبت کردیم. اگر با دقت مطالعه کرده باشید متوجه شده اید که فن کویل های مناسب در چه ابعادی هستند، چگونه باید نصب شوند و حتی تفاوت فن کویل های سقفی و فن کویل های زمینی چیست. در این وضعیت می توانید متوجه شوید که فن کویل های سقفی چه مزایایی می تواند برای شما داشته باشند.

فن کویل های مناسب پروژه های خاصی هستند که اگر ما بتوانیم آن ها را در پروژه خودمان تشخیص دهیم و استفاده کنیم می تواند به ما یک قابلیت خیلی خوب از دیدگاه تهویه هوا اضافه کند. در آینده سعی می کنیم مقالات فنی تری در رابطه با انوع فن کویل ها برای شما عزیزان در آکادهی هورسان منتشر کنیم.

  • علیرضا محمدی
  • ۰
  • ۰

آیا تا به حال به این فکر کردید که چرا باید از سیستم های سرمایشی و گرمایشی استفاده کنیم ؟ اگر در منزل و یا محل کار و یا هر فضای بزرگ دیگری ما از سیستم های تهویه مطبوع استفاده نکنیم چه نتیجه ای خواهیم گرفت ؟ این ها همه سوالاتی هست که شاید برای همه بوجود آمده باشد. اما متاسفانه اغلب مردم بخاطر تنببلی ای که دارند اقدام به جستجو نمی کنند و در رابطه با سوالاتی که برایشان ایجاد شده است جوابی پیدا نمی کنند. در این مقاله قصد داریم تا در کمترین زمان ممکن جواب تمامی سوالات شما را در رابطه با سیستم های سرمایشی و گرمایشی بدهیم که دیگر نیازی به جستجود رو صفحات دیگر وب نداشته باشید.

 

سیستم های سرمایشی در تابستان:

سیستم‌ها و وسایل گرمایش و سرمایش بسیاری برای ساختمان در بازار وجود دارد. این سیستم‌ها گرمای مورد نیاز در فصل زمستان و سرمای لازم برای تابستان را فراهم می‌کنند و حضور آن‌ها در ساختمان الزامی است. امروزه با توجه به اهمیت موضوع گرم شدن کره زمین، حفاظت از محیط زیست و استفاده بهینه از انرژی، علاوه بر قدرت و قیمت وسایل گرم‌کننده و خنک‌کننده، باید متناسب با نیاز هر ساختمان، مناسب‌ترین دستگاه ممکن از نظر قیمت، مصرف انرژی، برآورده کردن نیازهای اساسی دمایی و رطوبتی و غیره را انتخاب کرد.

بهتر است قبل از انتخاب سیستم یا دستگاه سرمایشی و گرمایشی مناسب برای خانه خود، انواع آن و ویژگی‌های هرکدام را بشناسید و بعد دست به خرید بزنید. بنابراین قصد داریم در این نوشته شما را با انواع سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی آشنا کنیم.

 

سیستم های تهویه مطبوع به چند دسته تقسیم می شوند ؟

1 -  غیر صنعتی: این سیستم‌های تهویه در مکان‌های مسکونی، اداری، فروشگاهی و مکان‌های عمومی مانند رستوران، تئاتر، بیمارستان، مدرسه، مسجد و غیره کاربرد دارند.   2 - صنعتی: این سیستم‌های تهویه با هدف کنترل شرایط محیطی مناسب برای کارهای پژوهشی و تولیدی، ایجاد محیطی برای آسایش افراد و افزایش سطح تمرکز آن‌ها در کار و جلوگیری از ورود هوای آلوده به داخل ساختمان و جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها به بیرون است. این سیستم‌ها در صنایعی چون کارخانجات نساجی، کاغذسازی، تولید شیرینی، واحدهای صنعتی چاپ و عکاسی کاربرد دارند.

 

سیستم‌های زمستانی: مانند بویلر موتورخانه و پکیج به عنوان ایجادکننده آب گرم، دستگاه‌های یونیت هیتر، رادیاتور، سیستم‌های سرمایش از کف، فن‌کویل، هواساز و… که به عنوان تبادل کننده حرارتی بین آب گرم و هوای درون ساختمان کاربرد دارند.  -سیستم‌های تابستانی: مانند انواع چیلر و مینی چیلر که جهت ایجاد آب سرد و ارسال آن به واحدهای درون ساختمان مانند فن‌کویل و هواساز از طریق لوله‌کشی، به کار می‌روند.  -سیستم‌های چهارفصل: این سیستم‌ها به صورت ترکیبی از تابستان و زمستان هستند. از انواع آن‌ها می‌توان سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP، سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF را نام برد.

 

سیستم‌های تهویه مطبوع مرکزی: منظور از مرکزی این است که تجهیزات مولد گرما و سرما در مکانی بیرون از فضای تهویه شونده مانند موتورخانه یا روی بام، نصب می‌شوند. از انواع این سیستم‌ها می‌توان به دیگ آب گرم، دیگ بخار، کوره هوای گرم، انواع چیلر و مینی‌چیلر اشاره کرد.  -سیستم‌های تک‌واحدی یا بسته‌ای: در این سیستم‌ها ویژگی‌ها و مزایای مرکزی و تک‌واحدی با هم ادغام می‌شوند. مانند سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP و سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF

 

سیستم های تهویه مطبوع در پیشرفت تکنولوژی:

در معماری سنتی اکثر رادیاتورها در زیر پنجره نصب می‌شدند که این خود باعث هدر رفت انرژی گرمایی می‌شد، اما معماری مدرن امروزی سعی در بهینه‌سازی انرژی با استفاده از رادیاتورهای زیبا در سایزهای ایده‌آل دارد.

سیستم حرارت مرکزی یکی از سیستم‌های گرمایشی است که گرما را از موتورخانه یا پکیج به رادیاتور فرستاده و فضا را گرم می‌کند. رادیاتورها به عنوان توزیع‌کننده حرارت در انواع مختلف در بازار وجود دارند. رادیاتور شیشه‌ای از جمله رادیاتورهایی است که نه تنها نقش مهمی در تامین گرمایش ساختمان ایفا می‌کند، بلکه به عنوان نوعی رادیاتور دکوراتیو نیز استفاده می‌شود. بر روی شیشه این رادیاتورها می توان به صورت سفارشی تصویر دلخواه را حک کرد و از زیبایی آن لذت برد.

 

کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی مزایای بیشتری دارند. مهم‌ترین مزیت آن‌ها عدم نیاز به آب حین فعالیت است. بنابراین استفاده از کولرهای گازی باعث صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد. کولرهای گازی را می‌توان براساس امکانات به دو نوع کولر گازی پرتابل و اسپیلت تقسیم‌بندی کرد.

 

یکی دیگر از جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان، سیستم گرمایش از سقف خانگی است که به آن گرم‌کننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز می‌‌گویند. حرارت در این سیستم گرمایشی جدید منزل اغلب از طریق امواج مادون قرمز منتقل می‌شود.

 

این سیستم‌ها در دو نوع طراحی شده‌اند. بعضی از فن‌کویل‌ها می‌توانند هم‌زمان برای سرمایش بخشی از محیط و گرمایش بخش دیگر آن کنار تهویه‌ی مطبوع فضا مورد استفاده قرار بگیرند. در مقابل نمونه‌های دیگری هستند که در هر لحظه می‌توانند فقط سرمایش یا گرمایش محیط را تامین کنند.

از نظر قیمت اولیه و دیگر مزایا، دستگاه مینی چیلر بهترین سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان‌هایی است که در آنها هدف، سرمایش و گرمایش هر واحد به صورت مستقل و جدای از سایر واحدها است. به این مفهوم که هر مینی چیلر را می‌توان به چندین فن کویل از یک واحد ساختمان نصب و دمای هوای هر فن‌کویل را نیز مستقلا تنظیم کرد. بدین ترتیب هزینه مصرف انرژی سیستم سرمایشی و گرمایشی ساختمان از هزینه شارژ عمومی ساختمان جدا شده و هر واحد می‌تواند مقدار مصرف خود را کنترل کند.

 

این سیستم‌‌های تهویه هوا که در ساختمان‌های جدید نصب می‌شوند، نیازی به کانال‌کشی هوا ندارند و یونیت‌های داخلی با لوله‌کشی به یونیت‌های خارجی متصل می‌شوند. یونیت‌های خارجی در فضای غیرمفید ساختمان مانند پشت بام قرار می‌گیرند و یونیت‌های داخلی در داخل ساختمان، در محیط‌های مختلف نصب می‌شوند.

 

یکی دیگر از جدیدترین سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، دستگاه VRF است که کاملا مشابه GHP است. با این تفاوت که تماما با برق کار می‌کند و کمپرسور آن نیز با موتور الکتریکی به چرخش در می‌آید. این سیستم هم در حالت سرمادهی و هم گرمادهی با برق کار می‌کند.

این دستگاه برای حالت گرمایش مانند GHP بهینه نیست و استفاده از جریان الکتریسیته برای ایجاد گرمایش در ایران به صرفه نخواهد بود. لازم به ذکر است که هم VRF و هم GHP به موتورخانه، لوله‌کشی آب، بویلر و غیره نیازی ندارند و سیستم‌های کاملا یکپارچه سرمایشی و گرمایشی و بدون تجهیزات اضافه هستند.

 

برای انتخاب بهترین یونیت برای خانه خود باید تمام جوانب را باید در نظر بگیرید. آب و هوای منطقه سکونت، تعداد افراد خانواده، میزان رطوبت هوا و … از جمله عواملی هستند که باید در خرید یونیت مناسب رعایت شوند. سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی خانه‌های واقع در مناطق گرم و مرطوب با خانه‌هایی که در آب و هوای سرد و خشک واقع شده‌اند مشابه نیستند.

 

سیستم های تهویه مطبوع از تنوع خیلی زیادی بر خوردار هستند، و این را نباید فراموش کنیم که این سیستم ها همگی باید نسبت به نیاز پروژه ما انتخاب بشوند، بار ها این موضوع را در مقالات مختلف وب سایت تهویه هورسان گفته ایم ولی باز افرادی به ما مراجعه می کنند که نیاز به مشاوره تغییر تجهیزات دارند چرا که بدون فکر و بررسی پروژه اقدام به خرید از شرکت های متفرقه می کنند و در نهایت جز پشیمانی و ضرر مالی چیزی برای آن افراد وجود ندارد.

منبع: شرکت تهویه هورسان

  • علیرضا محمدی
  • ۰
  • ۰

اسپلیت ها را اگر از دید شخصی بخوام براتون تحلیل و بررسی کنم، باید بگم که می توانید در اکثر پروژه ها از آنها استفاده کنید. چرا که مزایای آنها خیلی بیشتر از معایب آن است. از طرفی دیگر شما هر سیستم تهویه مطبوع دیگری را هم مورد بررسی قرار دهید و آن را زیر ذره بین بگیرید می تواند معایبی نسبت به نوع کارکرد خودش داشته باشید، پس با این حساب که هر سیستم تهویه مطبوعی می توانید معایب خودش را داشته باشید معایب داشتن مورد خیلی مهمی نیست.

چرا از طرفی ما موظف هستیم بهترین و بیشترین بررسی را انجام دهیم که مبادا دچار مشکل پس از خرید نشویم. در ادامه این مقاله شما کامل از مزایا و معایب اسپلیت ها با خبر می شوید و متوجه میشید که کجا ها می توانید از آن ها نسبت به مزایا و معایبشان استفاده کنید.

 

معرفی سیستم تهویه مطبوع اسپلیت:

مزایا و معایب داکت اسپیلت-داکت اسپیلت ها دستگاه های تهویه مطبوع مدرنی هستند که برای گرمایش و سرمایش در ساختمان های مختلف مسکونی، اداری و نیز در اماکن صنعتی به کار گرفته می شوند. اما به کار گرفتن این دستگاه ها در محل های صنعتی و صنایع مختلف با مزایا و معایب خاصی همراه است. در این نوشته به محدودیت ها و دلایل استفاده از این دستگاه گرمایشی سرمایشی در صنایع مختلف می پردازیم.

 

دستگاه های تهویه مطبوع داکت اسپیلت هم برای سرمایش به کار گرفته می شوند، هم برای گرمایش.  اما به هر حال با وجود مدرن بودن این دستگاه ها، همیشه محدودیت هایی در زمینه های مختلف برای  استفاده از آنها مخصوصا در صنایع وجود دارد. برای مثال اگر قرار باشد از این دستگاه برای ایجاد هوای گرم  در مناطقی استفاده شود که از لحاظ جغرافیایی دارای آب و هوای بسیار سردی هستند، حتما با مشکل روبرو  خواهند شد.

 

چون این دستگاه از نظر گرمایشی مخصوصا در چنین مناطقی عملکرد ضعیفی دارد. از طرف دیگر  مناطقی هستند که برق در آنجا به خاطر کمبود امکانات یا مدم در حال قطع و وصل است و یا اینکه هزینه  بسیار زیادی دارد. سیستم های تهویه مطبوع بهتر خواهد بود، چون دستگاه های داکت اسپیلت مصرف برق زیادی دارند.  از دیگر محدودیت هایی که ممکن است داکت اسپیلت ها در برخی صنایع با آن روبرو باشند، مسئله تنظیم  کردن دمای هوا در قسمت های مختلف است.

 

البته در صنایعی که نیاز است در محیط کاملا یکپارچه و  یکسانی هوا و دما هم یکپارچه و یک دست باشد، این نکته خودش تبدیل به نقطه قوت می شود.  به طور کلی به نظر می رسد در محیط های اداری که افراد مختلف با سلیقه ها و نیازهای سرمایشی  گرمایشی مختلف حضور دارند، استفاده از داکت اسپیلت ها به شدت دچار محدودیت باشد،

 

زایا و معایب داکت اسپیلت  زیرا این دستگاه ها باعث می شوند دمای همه اتاق ها و قسمت های مختلف ساختمان یکدست شده  و این امکان که بتوان از آن در قسمتی استفاده کرده و در قسمت دیگر دستگاه را خاموش کرد، برای  آنها وجود ندارد.

 

در حالی که برای مثال برای کارخانه های بزرگ و یا فضاهایی که مثلا دارای سالن های  به نسبت بزرگ هستند، استفاده از داکت اسپیلت که می تواند فضای کل ساختمان را به یک اندازه سرد  یا گرم کند، بسیار هم مطلوب است.  نکته مهم دیگر این است که وقتی از دستگاه داکت اسپیلت برای صنایع مختلف استفاده می شود،  به خاطر اینکه نیازی نیست برای فضاهای مختلف از یونیت های خارجی متعددی استفاده شود،

 

 داکت اسپیلت مقرون به صرفه خواهد شد. کیفیت هوایی که وارد ساختمان می شود نیز باعث می شود  که صاحبان صنایع مختلف استقبال زیادی از این نوع دستگاه های تهویه مطبوع داشته باشند.

هرچند که صدای زیاد دستگاه می تواند باعث ایجاد برخی محدودیت ها شود که البته در صنایع  مختلف که دستگاه های زیادی روشن هستند و صدای محیط زیاد است، صدای دستگاه های  داکت اسپیلت چندان آزاردهنده نیست.

 

مزایا و معایب اسپلیت:

داکت اسپیلت ها سیستم های تهویه مطبوع مناسب و مدرنی هستند که در ساختمان های مختلف  به کار گرفته می شوند. بنا به ظرفیت ساختمان و نیز دستگاه های گرمایشی و سرمایشی این امکان  وجود دارد که این دستگاه ها را بتوان در محل های مختلف به کار گرفت. از جمله مواردی که  می توان دستگاه های داکت اسپیلت را به کار گرفت، اماکن تجاری و صنعتی هستند.

در این نوشته به  بررسی مزایای استفاده از این دستگاه ها در چنین مکان هایی می پردازیم. دستگاه های داکت اسپیلت این امکان را دارند که علاوه بر تنظیم دمای ها، میزان رطوبت موجود  در فضا را نیز تنظیم و تعدیل کنند. همچنین یکی از اصلی ترین کارهای این دستگاه ها تهویه مطبوع و  تصفیه هوای ساختمان و فضای مورد نظر است.  یکی از مهم ترین مزایای استفاده از این دستگاه های گرمایشی سرمایشی در فضاهای تجاری و صنعتی  این است که این دستگاه های تهویه مطبوع در مقایسه با سایر سیستم های گرمایشی، سرمایشی از لوله  کشی مسی کمتری استفاده می کنند که همین امر هم باعث می شود که نصب آنها راحت تر باشد و هم  این که هزینه کمتری برای کاربر خواهد داشت.

 

از طرف دیگر چون نحوه نصب لوله های آب سرد حالت افقی دارد، مکان کمتری برای نصب این لوله ها نیاز است.  کانال های توزیع هوا در دستگاه های داکت اسپیلت کوچک تر است که باعث می شود که کیفیت هوای  ورودی به فضا افزایش پیدا کند.  از مهم ترین نکاتی که باید در مورد داکت اسپیلت ها در نظر گرفت این است که این دستگاه ها را  می توان برای ساختمان های بزرگ هم استفاده کرد.

کافی است از دستگاه هایی با ظرفیت بالاتر استفاده کرد.  البته باید توجه داشت که هرچه ظرفیت این دستگاه گرمایشی سرمایشی بیشتر باشد، راحت تر می توان  متراژ کانال کشی را افزایش داد و در نتیجه فضای بیشتری را پوشش داد.

 

نکته جالب توجه که بسیار هم اهمیت دارد این است که هرچقدر هم که این دستگاه های تهویه مطبوع  بزرگ تر و ظرفیت آنها بیشتر باشد، باز هم می توان فیلترهای آن را از جا در آورده، تمیز و ضدعفونی کرده   و شست و دوباره از آن استفاده کرد و به این ترتیب همیشه هوای تمیز و عاری از هرگونه گرد و غبار و یا  ذرات معلق داشت. وجود گرد و غبار و انواع ذراتی که در هوا موجود هستند، باعث می شود که آلرژی  و حساسیت های تنفسی ایجاد شود.

 

چرا باید از اسپلیت استفاده کنیم:

اسپلیت ها با توجه به قابلیت هایی که در انواع مختلف خود دارند. این اجازه را به ما می دهند که ما در اکثر پروژه ها از آنها استفاده کنیم. همانطور که در مقاله خوندید اسپلیت های قابلیت استفاده در هر مراکزی را نسبت به متراژ های مختلف پروژه کارفرما ها دارند پس از این بابت هیچ مشکلی در استفاده از اسپلیت ها نداریم. با توجه به قدرتی که در موتور این سیستم تهویه مطبوع وجود دارد ما هم می توانیم آن ها را در فصل زمستان استفاده کنیم هم در فصل تابستان ولی چقدر بهتر است که قبل از خرید و تهیه این سیستم تهویه مطبوع از مشاورین این حوزه مشاوره رایگان دریافت کنیم.

  • علیرضا محمدی
  • ۰
  • ۰

سیستم های تهویه مطبوع مرکزی از دسته بندی های مختلفی تشکیل شده اند که ما برای استفاده از آنها باید کمی اطلاعات در رابطه با آنها داشته باشیم. دنیای تهویه مطوع از موضوعات خیلی پیچیده ای ساخته شده است که اگر هر روز هم در رابطه با آن مطلب بخوانیم باز هم کم است چرا که با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی این موضوعات هر روز پیشرفته تر از روز قبل می شوند.

در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سیستم های تهویه مطبوع مرکزی آشنا کنیم. با ما هم راه باشید تا شما را با انواع سیستم های تهویه مطبوع آشنا کنیم که اگر قصد خرید این نوع سیستم ها را داشته باشید بتوانید بهترین تصمیم را برای خرید آن ها بگیرید.

امروزه سیستم های تهویه مطبوع بسیار زیادی با تنوع کاربری، عملکرد و قیمت های متفاوت وارد بازار شده است و با افزایش سطح استاندارد و کیفیت زندگی افراد، توجه به نوع سیستم سرمایشی و گرمایشی و میزان آرامشی که در هنگام استفاده از این تجهیزات حاصل می شود، در انتخاب نوع سیستم تهویه مطبوع بسیار مورد توجه قرار میگیرد. همچنین با بالارفتن هزینه های انرژی در جوامع امروزی میزان استفاده این تجهیزات از انرژی نیز یکی از موارد مهم و تاثیرگذار در انتخاب نوع سیستم های تهویه مطبوع میباشد.

انتخاب سیستم های تهویه مطبوع از مباحث اساسی در کیفیت ساخت و ساز ه های انبوه بوده و می تواند پروژه را به اهداف خود نزدیک و یا حتی آن را به مرز شکست برساند. بطور کلی در انتخاب نوع سیستم تهویه مطبوع دو انتخاب عمده وجود دارد که به شرح زیر، مورد بررسی قرار می گیرند

در سیستم های تهویه مطبوع فوق، بهترین محل نصب کندانسورها در پشت بام است ولی این به شرطی است که تعداد طبقات بیش از سه تا چهار طبقه نباشد. در مجتمع های بلند مرتبه کندانسورها در تراس نصب شده و باید ملاحظات خاص در خصوص پوشش مطلوب معماری کندانسورها پیش بینی شود.

 

بدیهی است در این حالت بخش قابل توجهی از مساحت تراس توسط کندانسور اشغال شده و این امر باعث تحمیل صدا و هوای گرم مزاحم به تراس و ساکنین آپارتمان می گردد.

 

معرفی  کولر گازی و اسپلیت:

استفاده از کولر گازی و اسپلیت های دیواری اقتصادی ترین روش برای تهویه واحدها بویژه در مناطق معتدل و شرجی است. این گزینه برای ساختمان های کوچک نسبتا” مناسب بوده  ولی بنظر می رسد انتخاب خوبی برای برجها و ساخت و سازهای لوکس نبوده و به کیفیت ساخت آسیب میرساند. طول عمر اسپلیت های دیواری بطور متوسط 12 سال می باشد.

 

معرفی داکت اسپلیت:

 استفاده از داکت اسپلیت به شرطی که برای تمام فضاهای آپارتمان دریچه های مستقل پیش بینی شده و از بهره وری سیستم نکاهد ، به معماری داخلی واحدها کمک شایانی نموده و انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت های دیواری است. البته تعدد کل کندانسورهای آپارتمان در این حالت سبب نیاز به فضای زیادی در تراس ها یا پشت بام خواهد شد و تعمیر و نگهداری این سیستم را هم مشکل تر خواهد نمود.

اگر یک اسپلیت کانالی چندین فضا را پوشش دهد، قابلیت کنترل موضعی درجه حرارت از دست رفته و باعث افزایش مصرف برق و کاهش بهره وری می گردد. قیمت تمام شده اسپلیت های کانالی نیز با اسپلیت های دیواری متفاوت می باشد .

در مجموع هزینه بالای برق در این انتخاب، همچنین نیاز به کانال کشی و لوله کشی های متعدد و گران قیمت، تامین برق سه فاز در واحدهای با زیربنای بالاتر از 110 متر مربع، از نقاط ضعف استفاده از اسپلیت های کانالی می باشد.

 

معرفی مینی چیلر:

از نظر فنی استفاده از مینی چیلر انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت بوده و باعث کاهش نسبی در مصرف و هزینه برق و تجمیع کندانسورهای هر واحد می شود. امکان کنترل دما در فضاهای مختلف نیز از مزایای این سیستم می باشد، اما گزینه مینی چیلر باعث اختصاص بخش قابل توجهی از تراس به کندانسور هر مینی چیلر خواهد شد.

با توجه به قیمت های تمام شده بالا در این گزینه از یک طرف و عدم ایجاد ارزش افزوده ای در مارکتینگ ساختمان (در مقایسه با اسپلیت کانالی) از طرف دیگر، معمولا این گزینه با اسقبال سازندگان مواجه نمی شود. گفتنی است طول عمر متوسط مینی چیلرها حدود 18 سال می باشد.

 

سیستم های تهویه مطبوع از تنوع خیلی زیادی برخوردار است در یک مقاله شاید برای شما جذاب نباشد که با همگی آنها آشنا شوید. در روز های آینده برای شما عزیزان مطالب خیلی بیشتری در رابطه با دنیای سیستم های تهویه مطبوع منتشر خواهیم کرد/ باما همراه باشید.

  • علیرضا محمدی
  • ۰
  • ۰

هر یک از سیستم ها تهویه مطبوع مزایای خاص خودشان را دارند. حال اینکه ما این سیستم های تهویه مطبوع را کجا استفاده کنیم یا نکنیم نسبت به پروژه هایمان مشخص می شود. با توجه به پیشرفت فناوری های مختلف در حوزه سیستم های تهویه مطبوع دیگر سیستمی وجود ندارد که مزایای خاصی خودش را نداشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مزایای استفاده از کولرگازی آشنا کنیم. و در نهایت می توانید خرید کولرگازی خود را از وب سایت تهویه هورسان انجام دهدید.

 

همه انسان ها به دنبال زندگی ای آسوده و راحت هستند، اینطور نیست ؟ سیستم های تهویه مطبوع این اجازه را به ما می دهند تا در مراکز عمومی و یا مسکونی و یا حتی تجاری فضایی خوب و مطبوع را داشته باشیم.

 

10 ویژگی استفاده از کولرگازی:

  1. کاهش احتمال حملات آسم
  2. خانه امن تر
  3. مکان خنک برای ورزش
  4. کمتر شدن حشرات و انگل ها
  5. خواب بهتر
  6.  از گرم شدن بیش از حد لوازم الکترونیک جلوگیری می کند
  7.  عملکرد را بهبود می بخشد
  8.  خطر کمبود آب بدن را کاهش می دهد
  9.  خطر گرمازدگی را کاهش می دهد
  10.  سر و صدای کمتر

ده ویژگی استفاده از کولرگازی را برای شما عزیزان بالاتر نوشتیم که هر کدام از این ها می تواند در فضا های مورد نظر ما به ما کمک کند تا فضایی آرام تر، بهتر، پاکیزه تر را داشته باشیم، شاید این روز ها هنوز افرادی باشند که از استفاده کردن کولرگازی رضایت کافی را نداشته باشند. چرا که هرچقدر هم این سیستم ها قوی تر شوند باز هم مردمی هستند که توقع سیستم های هوشمند تر و بهتر را داشته باشند.

 

 آیا می دانید تهویه مطبوع خانه شما می تواند به کاهش احتمال بروز حمله آسم کمک کند؟ طبق تحقیقات کلینیک مایو ، استفاده از A / C نه تنها باعث کاهش رطوبت در خانه می شود ، بلکه می تواند میزان گرده ، کپک ، قارچ و سایر آلرژن های موجود در هوا را که می توانند به طور بالقوه منجر به علائم آسم شوند ، کاهش دهد. ، یکی دیگر از مولفه های مهم اجتناب از عوامل آسم تغییر منظم فیلتر هوا در بخاری ها و تهویه مطبوع است.

 

سایر پیشنهاداتی که توسط این کلینیک برای جلوگیری از حملات آسم توصیه شده است عبارتند از جایگزینی فرش با چوب یا مشمع کف اتاق ، تمیز کردن مداوم حمام ها و سایر مناطق مرطوب خانه است که به احتمال زیاد اسپورهای کپک را جمع می کنند ، جلوگیری از حیوانات خانگی برای کاهش تماس شما با موی حیوان خانگی و پوشیدن ماسک در حالی که در تماس با گرد و خاک هستید می باشد

 

به طور معمول وقتی خانه های خود را تهویه می کنیم ، پنجره ها و درها را بسته نگه می داریم. این امر منجر به امنیت بیشتر می شود زیرا وارد شدن افراد سودجو به منزل شما با شکستن در و پنجره های بسته و قفل شده بسیار دشوارتر از زمانی است که در و پنجره برای خنک شدن خانه باز باشند.

 

 ورزش منظم و حفظ وزن سالم یکی از مهمترین عوامل حفظ سلامتی می باشد. تهویه مطبوع می تواند با فراهم آوردن محیطی خنک و راحت برایورزش در محیط داخلی به شما کمک کند. اگر خانه شما دمای مطلوبی داشته باشد ، به احتمال زیاد بعد از برگشتن از محل کار ترجیح می دهید به جای تلویزیون دیدن و وقت گذراندن با کارهای بی فایده ، از تردمیل استفاده کنید . از این گذشته ، هیچ کس نمی خواهد در یک محل گرم و با هوای نامطبوع ورزش کند.

 

 آیا می دانید با تهویه مطبوع می توانید کک را از سگ خود دور نگه دارید؟ فیلترهای تهویه مطبوع نسبت به پنجره باز در جلوگیری از هجوم حشرات موثرتر هستند. این نه تنها از شما و حیوانات خانگی شما محافظت می کند بلکه باعث تمیزتر شدن خانه شما می شود.

 

یکی از بهترین ویژگی های استفاده از کولرگازی سر و صدای کم است که این روز ها با توجه به ساخت و ساز های زیادی که در خیابان ها انجام می شود این موضوع به ما کمک می کند که در مرحله اول از خاک و خورده خاک ها دوری کنیم و از سر و صدای ابزارآلات ساختمانی که وقت و بی وقت در حال کار کردن هستند.

  • علیرضا محمدی
  • ۰
  • ۰

سیستم های تهویه مطبوع در فصل تابستان از هر موضوع دیگه ای برای کارفرما های پروژه های ساختمانی مورد اهمیت تر است. چرا که اگر سیستم های تهویه مطبوع مراکز مختلف با کیفیت نباشند از قیمت آنها کاسته می شود. به همین علت کارفرما به این موضوع اهمیت خیلی زیادی می دهند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با سیستم های تهویه مطبوع مختلف آشنا کنیم که بتوانید از آنها به خوبی در مراکز مختلف حالا چه به عنوان کارفرما و یا کاربر استفاده کنید. سیستم‌های تهویه مطبوع بر اساس نوع سیّال و مسقل یا مرکزی بودن به دو دستۀ جداگانه تقسیم‌بندی می‌شوند. و باز هر کدام از این موارد خود دارای زیر مجموعه و دسته‌بندی‌ها مخصوص به خود هستند.

 

معرفی سیستم های تهویه مطبوع مختلف:

  • سیستم‌های تمام هوا
  • سیستم‌های تمام آب
  • سیستم‌های مبرد
  • سیستم‌های آب و هوا

این سیستم تهویه هوا که دو منظوره است یعنی هم به منظور سرمایش و هم به منظور گرمایش از آن استفاده می‌شود.

روش کار کرد این سیستم‌ها به این صورت است که ابتدا آب در یک واحد مرکزی مانند موتورخانه توسط دیگ و یا چیلر گرم و یا سرد می‌شود و پس از آن به فضای مد نظر قرار گرفته شده؛ منتقل می‌شود. پس از آن هوای تولید شده در داخل فضای آب پس از عبور از کویل حرارتی باعث انتقال حرارت به اتاقی مانند: رادیاتور، کنوکتور و یا فن کویل در زمستان شده و یا جذب حرارت از اتاق مانند فن کویل در تابستان می‌شود.

سیستم‌های تهویه تمام هوا، سرمایش، گرمایش و رطوبت‌زنی مورد نیاز یک فضا و یا به عبارتی یک ساختمان را تأمین می‌کند. به عبارت دیگر دستگاه بزرگ و مرکزی تمام هوا که به آن هواساز و یا هوارسان نیز گفته می‌شود؛ بیرون از ساختمان قرار گرفته و هوا را پس از تهویه کردن توسط کانال‌هایی که به آن دستگاه مرکزی متصل است؛ بین تمامی فضاهای ساختمان توزیع می‌شود.

به همین دلیل تنها در موارد خاص صنعتی، دیگر نیازی به استفاده از دستگاه‌های رطوبت زنی، سرمایش و گرمایش در اتاق‌ها، سالن‌ها و منطقه‌ها نیست.

سیستم‌های تهویه آب و هوا، توسط توزیع هوا و آب بین واحدهای پایانه مانند: دستگاه‌های هواساز و فن کویل که داخل فضای تهویه شده نصب می‌شوند، تهویه مطبوع را انجام می‌دهند.

هوا و آب در موتورخانه بوسیلۀ دستگاه‌هایی مانند چیلر و بویلر سرد و یا گرم می‌شود.  این سیستم معمولاً برای فضاهایی که به کنترل رطوبت نیاز ندارند مانند: فضاهای پیرامونی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. با این حال می‌توان از این سیستم در ساختمان‌هایی همچون اداره، بیمارستان، هتل، مدرسه و آپارتمان‌ها نیز استفاده کرد.

از سیستم‌های تهویه مطبوع مستقل مانند کولرگازی، داکت اسپلیت و سیستم مینی چیلر را می‌توان نام برد. همانطور که از نام این نوع سیستم پیدا است، دستگاه‌های زیر مجموعه این سیستم، مانند کولر گازی، داکت اسپلیت و مینی چیلر برای هر محیطی به صورت مستقل و جداگانه نصب شده و کار می‌کنند. این دستگاه‌ها به صورت جداگانه قابلیت عملکرد به عنوان یک سیستم مرکزی را ندارند.

برای مثال در ساختمانی که دارای چندین واحد اداری و یا مسکونی است، می توان برای هر واحد یک سیستم مستقل تهویه مطبوع در نظر گرفت که عملکردی جداگانه داشته باشد.

به این معنی که اگر تحت شرایطی، لازم بود که واحدها به طور مستقل به سیستم تهویه مطبوع تجهیز شوند؛ می توان بین دستگاه کولر گازی، داکت اسپلیت و مینی چیلر یکی انتخاب شود. که هر کدام دارای ویژگی‌ها و مشخصات فنی مختص به خود هستند.

لازم به ذکر است هر سه دستگاه نام برده توانایی ایجاد سرمایش در فصل گرم و گرمایش در فصل سرد را دارا بوده و در صورتی که تعداد طبقات ساختمان بیشتر از 4 یا 5 طبقه نباشد می‌توان کندانسور آن‌ها را بر روی پشت بام نصب کرد و در غیر این صورت کندانسور باید در تراس قرار گیرد.

استفاده از کولر گازی و اسپلیت‌های دیواری یکی از اقتصادی‌ترین روش‌ها برای تهویه واحدها به ویژه در مناطق معتدل و شرجی است.

این گزینه برای ساختمان های کوچک مناسب بوده  اما انتخاب خوبی برای برج‌ها و ساخت و سازهای لوکس نیست و به کیفیت ساخت برج آسیب می‌رساند. طول عمر اسپلیت های دیواری بطور متوسط 12 سال است.

استفاده از داکت اسپلیت زمانی مناسب است که برای تمام فضاهای آپارتمان دریچه‌های مستقل پیش بینی شده باشد و از بهره‌وری سیستم نکاهد. این سیستم به معماری داخلی واحدها کمک شایان و قابل توجهی کرده و انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت‌های دیواری است.

البته تعداد کل کندانسورهای آپارتمان در این حالت سبب نیاز به فضای بیشتر جهت نصب در تراس‌ یا پشت بام‌ها خواهد شد و همچنین تعمیر و نگهداری این سیستم را مشکل خواهد کرد.

اگر یک اسپلیت کانالی، چندین فضا را پوشش دهد، قابلیت کنترل موضعی درجه حرارت از دست رفته و باعث افزایش مصرف برق و کاهش بهره‌وری می‌شود. قیمت تمام شده اسپلیت‌های کانالی نیز با اسپلیت‌های دیواری متفاوت است.

 از نظر فنی استفاده از مینی چیلر انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت بوده و باعث کاهش نسبی در مصرف و هزینه برق و تجمیع کندانسورهای هر واحد می‌شود. امکان کنترل دما در فضاهای مختلف نیز از مزایای این سیستم است، اما استفاده از مینی چیلر باعث اختصاص بخش قابل توجهی از تراس به کندانسور آن خواهد شد.

با توجه به قیمت‌های تمام شده بالا در این گزینه و عدم ایجاد ارزش افزوده‌ای در زمان فروش ساختمان (در مقایسه با اسپلیت کانالی) از طرف دیگر، باعث شده که این گزینه با اسقبال سازندگان مواجه نشود. گفتنی است طول عمر متوسط مینی چیلرها حدود 18 سال است.

استفاده از VRF نیز با چشم پوشی بر روی هزینه  جهت خرید اولیه تجهیزات و هزینه سنگین اجرای آن در ساختمان، انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت بوده و باعث کاهش قابل توجه مصرف برق و تجمیع کندانسورهای هر واحد می شود.

امکان کنترل دما در فضاهای مختلف نیز از دیگر مزایای این سیستم به حساب می‌آید.

یکی دیگر از مزایای سیستمVRF آن است که با انتقال کندانسورها از نمای ساختمان به نقاط کور می توان کمک قابل توجهی به ارتقاء معماری و نمای ساختمان کرد.

علیرغم مزایای نسبی سیستم‌های اسپلیت مرکزی VRF با توجه به قیمت‌های بالای تمام شده در این گزینه معمولاً سرمایه گذاران از انتخاب آن اجتناب می‌کنند. طول عمر سیستم های اسپلیت مرکزی VRF بطور متوسط 20 سال است.

 

سیستم های تهویه مطبوع با توجه با پیشرفت علم و تکنولوژی رشد خیلی خوبی داشتند و همین امر باعث شده که به خوبی بتوانیم از آنها در مراکز عمومی و غیر عمومی استفاده ی هوشمندی کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت اسپلیت و یا سیستم های تهویه مطبوع می توانید به وب سایت تهویه هورسان مراجعه کنید.

  • علیرضا محمدی