آیا تا به حال به این فکر کردید که چرا باید از سیستم های سرمایشی و گرمایشی استفاده کنیم ؟ اگر در منزل و یا محل کار و یا هر فضای بزرگ دیگری ما از سیستم های تهویه مطبوع استفاده نکنیم چه نتیجه ای خواهیم گرفت ؟ این ها همه سوالاتی هست که شاید برای همه بوجود آمده باشد. اما متاسفانه اغلب مردم بخاطر تنببلی ای که دارند اقدام به جستجو نمی کنند و در رابطه با سوالاتی که برایشان ایجاد شده است جوابی پیدا نمی کنند. در این مقاله قصد داریم تا در کمترین زمان ممکن جواب تمامی سوالات شما را در رابطه با سیستم های سرمایشی و گرمایشی بدهیم که دیگر نیازی به جستجود رو صفحات دیگر وب نداشته باشید.
سیستم های سرمایشی در تابستان:
سیستمها و وسایل گرمایش و سرمایش بسیاری برای ساختمان در بازار وجود دارد. این سیستمها گرمای مورد نیاز در فصل زمستان و سرمای لازم برای تابستان را فراهم میکنند و حضور آنها در ساختمان الزامی است. امروزه با توجه به اهمیت موضوع گرم شدن کره زمین، حفاظت از محیط زیست و استفاده بهینه از انرژی، علاوه بر قدرت و قیمت وسایل گرمکننده و خنککننده، باید متناسب با نیاز هر ساختمان، مناسبترین دستگاه ممکن از نظر قیمت، مصرف انرژی، برآورده کردن نیازهای اساسی دمایی و رطوبتی و غیره را انتخاب کرد.
بهتر است قبل از انتخاب سیستم یا دستگاه سرمایشی و گرمایشی مناسب برای خانه خود، انواع آن و ویژگیهای هرکدام را بشناسید و بعد دست به خرید بزنید. بنابراین قصد داریم در این نوشته شما را با انواع سیستمهای سرمایشی و گرمایشی آشنا کنیم.
سیستم های تهویه مطبوع به چند دسته تقسیم می شوند ؟
1 - غیر صنعتی: این سیستمهای تهویه در مکانهای مسکونی، اداری، فروشگاهی و مکانهای عمومی مانند رستوران، تئاتر، بیمارستان، مدرسه، مسجد و غیره کاربرد دارند. 2 - صنعتی: این سیستمهای تهویه با هدف کنترل شرایط محیطی مناسب برای کارهای پژوهشی و تولیدی، ایجاد محیطی برای آسایش افراد و افزایش سطح تمرکز آنها در کار و جلوگیری از ورود هوای آلوده به داخل ساختمان و جلوگیری از انتشار آلایندهها به بیرون است. این سیستمها در صنایعی چون کارخانجات نساجی، کاغذسازی، تولید شیرینی، واحدهای صنعتی چاپ و عکاسی کاربرد دارند.
سیستمهای زمستانی: مانند بویلر موتورخانه و پکیج به عنوان ایجادکننده آب گرم، دستگاههای یونیت هیتر، رادیاتور، سیستمهای سرمایش از کف، فنکویل، هواساز و… که به عنوان تبادل کننده حرارتی بین آب گرم و هوای درون ساختمان کاربرد دارند. -سیستمهای تابستانی: مانند انواع چیلر و مینی چیلر که جهت ایجاد آب سرد و ارسال آن به واحدهای درون ساختمان مانند فنکویل و هواساز از طریق لولهکشی، به کار میروند. -سیستمهای چهارفصل: این سیستمها به صورت ترکیبی از تابستان و زمستان هستند. از انواع آنها میتوان سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP، سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF را نام برد.
سیستمهای تهویه مطبوع مرکزی: منظور از مرکزی این است که تجهیزات مولد گرما و سرما در مکانی بیرون از فضای تهویه شونده مانند موتورخانه یا روی بام، نصب میشوند. از انواع این سیستمها میتوان به دیگ آب گرم، دیگ بخار، کوره هوای گرم، انواع چیلر و مینیچیلر اشاره کرد. -سیستمهای تکواحدی یا بستهای: در این سیستمها ویژگیها و مزایای مرکزی و تکواحدی با هم ادغام میشوند. مانند سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP و سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF
سیستم های تهویه مطبوع در پیشرفت تکنولوژی:
در معماری سنتی اکثر رادیاتورها در زیر پنجره نصب میشدند که این خود باعث هدر رفت انرژی گرمایی میشد، اما معماری مدرن امروزی سعی در بهینهسازی انرژی با استفاده از رادیاتورهای زیبا در سایزهای ایدهآل دارد.
سیستم حرارت مرکزی یکی از سیستمهای گرمایشی است که گرما را از موتورخانه یا پکیج به رادیاتور فرستاده و فضا را گرم میکند. رادیاتورها به عنوان توزیعکننده حرارت در انواع مختلف در بازار وجود دارند. رادیاتور شیشهای از جمله رادیاتورهایی است که نه تنها نقش مهمی در تامین گرمایش ساختمان ایفا میکند، بلکه به عنوان نوعی رادیاتور دکوراتیو نیز استفاده میشود. بر روی شیشه این رادیاتورها می توان به صورت سفارشی تصویر دلخواه را حک کرد و از زیبایی آن لذت برد.
کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی مزایای بیشتری دارند. مهمترین مزیت آنها عدم نیاز به آب حین فعالیت است. بنابراین استفاده از کولرهای گازی باعث صرفهجویی در مصرف آب خواهد شد. کولرهای گازی را میتوان براساس امکانات به دو نوع کولر گازی پرتابل و اسپیلت تقسیمبندی کرد.
یکی دیگر از جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان، سیستم گرمایش از سقف خانگی است که به آن گرمکننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز میگویند. حرارت در این سیستم گرمایشی جدید منزل اغلب از طریق امواج مادون قرمز منتقل میشود.
این سیستمها در دو نوع طراحی شدهاند. بعضی از فنکویلها میتوانند همزمان برای سرمایش بخشی از محیط و گرمایش بخش دیگر آن کنار تهویهی مطبوع فضا مورد استفاده قرار بگیرند. در مقابل نمونههای دیگری هستند که در هر لحظه میتوانند فقط سرمایش یا گرمایش محیط را تامین کنند.
از نظر قیمت اولیه و دیگر مزایا، دستگاه مینی چیلر بهترین سیستم سرمایش و گرمایش ساختمانهایی است که در آنها هدف، سرمایش و گرمایش هر واحد به صورت مستقل و جدای از سایر واحدها است. به این مفهوم که هر مینی چیلر را میتوان به چندین فن کویل از یک واحد ساختمان نصب و دمای هوای هر فنکویل را نیز مستقلا تنظیم کرد. بدین ترتیب هزینه مصرف انرژی سیستم سرمایشی و گرمایشی ساختمان از هزینه شارژ عمومی ساختمان جدا شده و هر واحد میتواند مقدار مصرف خود را کنترل کند.
این سیستمهای تهویه هوا که در ساختمانهای جدید نصب میشوند، نیازی به کانالکشی هوا ندارند و یونیتهای داخلی با لولهکشی به یونیتهای خارجی متصل میشوند. یونیتهای خارجی در فضای غیرمفید ساختمان مانند پشت بام قرار میگیرند و یونیتهای داخلی در داخل ساختمان، در محیطهای مختلف نصب میشوند.
یکی دیگر از جدیدترین سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، دستگاه VRF است که کاملا مشابه GHP است. با این تفاوت که تماما با برق کار میکند و کمپرسور آن نیز با موتور الکتریکی به چرخش در میآید. این سیستم هم در حالت سرمادهی و هم گرمادهی با برق کار میکند.
این دستگاه برای حالت گرمایش مانند GHP بهینه نیست و استفاده از جریان الکتریسیته برای ایجاد گرمایش در ایران به صرفه نخواهد بود. لازم به ذکر است که هم VRF و هم GHP به موتورخانه، لولهکشی آب، بویلر و غیره نیازی ندارند و سیستمهای کاملا یکپارچه سرمایشی و گرمایشی و بدون تجهیزات اضافه هستند.
برای انتخاب بهترین یونیت برای خانه خود باید تمام جوانب را باید در نظر بگیرید. آب و هوای منطقه سکونت، تعداد افراد خانواده، میزان رطوبت هوا و … از جمله عواملی هستند که باید در خرید یونیت مناسب رعایت شوند. سیستمهای سرمایشی و گرمایشی خانههای واقع در مناطق گرم و مرطوب با خانههایی که در آب و هوای سرد و خشک واقع شدهاند مشابه نیستند.
سیستم های تهویه مطبوع از تنوع خیلی زیادی بر خوردار هستند، و این را نباید فراموش کنیم که این سیستم ها همگی باید نسبت به نیاز پروژه ما انتخاب بشوند، بار ها این موضوع را در مقالات مختلف وب سایت تهویه هورسان گفته ایم ولی باز افرادی به ما مراجعه می کنند که نیاز به مشاوره تغییر تجهیزات دارند چرا که بدون فکر و بررسی پروژه اقدام به خرید از شرکت های متفرقه می کنند و در نهایت جز پشیمانی و ضرر مالی چیزی برای آن افراد وجود ندارد.
- ۰۰/۰۶/۲۸