سیستم های تهویه مطبوع مرکزی از دسته بندی های مختلفی تشکیل شده اند که ما برای استفاده از آنها باید کمی اطلاعات در رابطه با آنها داشته باشیم. دنیای تهویه مطوع از موضوعات خیلی پیچیده ای ساخته شده است که اگر هر روز هم در رابطه با آن مطلب بخوانیم باز هم کم است چرا که با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی این موضوعات هر روز پیشرفته تر از روز قبل می شوند.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سیستم های تهویه مطبوع مرکزی آشنا کنیم. با ما هم راه باشید تا شما را با انواع سیستم های تهویه مطبوع آشنا کنیم که اگر قصد خرید این نوع سیستم ها را داشته باشید بتوانید بهترین تصمیم را برای خرید آن ها بگیرید.
امروزه سیستم های تهویه مطبوع بسیار زیادی با تنوع کاربری، عملکرد و قیمت های متفاوت وارد بازار شده است و با افزایش سطح استاندارد و کیفیت زندگی افراد، توجه به نوع سیستم سرمایشی و گرمایشی و میزان آرامشی که در هنگام استفاده از این تجهیزات حاصل می شود، در انتخاب نوع سیستم تهویه مطبوع بسیار مورد توجه قرار میگیرد. همچنین با بالارفتن هزینه های انرژی در جوامع امروزی میزان استفاده این تجهیزات از انرژی نیز یکی از موارد مهم و تاثیرگذار در انتخاب نوع سیستم های تهویه مطبوع میباشد.
انتخاب سیستم های تهویه مطبوع از مباحث اساسی در کیفیت ساخت و ساز ه های انبوه بوده و می تواند پروژه را به اهداف خود نزدیک و یا حتی آن را به مرز شکست برساند. بطور کلی در انتخاب نوع سیستم تهویه مطبوع دو انتخاب عمده وجود دارد که به شرح زیر، مورد بررسی قرار می گیرند
در سیستم های تهویه مطبوع فوق، بهترین محل نصب کندانسورها در پشت بام است ولی این به شرطی است که تعداد طبقات بیش از سه تا چهار طبقه نباشد. در مجتمع های بلند مرتبه کندانسورها در تراس نصب شده و باید ملاحظات خاص در خصوص پوشش مطلوب معماری کندانسورها پیش بینی شود.
بدیهی است در این حالت بخش قابل توجهی از مساحت تراس توسط کندانسور اشغال شده و این امر باعث تحمیل صدا و هوای گرم مزاحم به تراس و ساکنین آپارتمان می گردد.
معرفی کولر گازی و اسپلیت:
استفاده از کولر گازی و اسپلیت های دیواری اقتصادی ترین روش برای تهویه واحدها بویژه در مناطق معتدل و شرجی است. این گزینه برای ساختمان های کوچک نسبتا” مناسب بوده ولی بنظر می رسد انتخاب خوبی برای برجها و ساخت و سازهای لوکس نبوده و به کیفیت ساخت آسیب میرساند. طول عمر اسپلیت های دیواری بطور متوسط 12 سال می باشد.
معرفی داکت اسپلیت:
استفاده از داکت اسپلیت به شرطی که برای تمام فضاهای آپارتمان دریچه های مستقل پیش بینی شده و از بهره وری سیستم نکاهد ، به معماری داخلی واحدها کمک شایانی نموده و انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت های دیواری است. البته تعدد کل کندانسورهای آپارتمان در این حالت سبب نیاز به فضای زیادی در تراس ها یا پشت بام خواهد شد و تعمیر و نگهداری این سیستم را هم مشکل تر خواهد نمود.
اگر یک اسپلیت کانالی چندین فضا را پوشش دهد، قابلیت کنترل موضعی درجه حرارت از دست رفته و باعث افزایش مصرف برق و کاهش بهره وری می گردد. قیمت تمام شده اسپلیت های کانالی نیز با اسپلیت های دیواری متفاوت می باشد .
در مجموع هزینه بالای برق در این انتخاب، همچنین نیاز به کانال کشی و لوله کشی های متعدد و گران قیمت، تامین برق سه فاز در واحدهای با زیربنای بالاتر از 110 متر مربع، از نقاط ضعف استفاده از اسپلیت های کانالی می باشد.
معرفی مینی چیلر:
از نظر فنی استفاده از مینی چیلر انتخاب بهتری نسبت به اسپلیت بوده و باعث کاهش نسبی در مصرف و هزینه برق و تجمیع کندانسورهای هر واحد می شود. امکان کنترل دما در فضاهای مختلف نیز از مزایای این سیستم می باشد، اما گزینه مینی چیلر باعث اختصاص بخش قابل توجهی از تراس به کندانسور هر مینی چیلر خواهد شد.
با توجه به قیمت های تمام شده بالا در این گزینه از یک طرف و عدم ایجاد ارزش افزوده ای در مارکتینگ ساختمان (در مقایسه با اسپلیت کانالی) از طرف دیگر، معمولا این گزینه با اسقبال سازندگان مواجه نمی شود. گفتنی است طول عمر متوسط مینی چیلرها حدود 18 سال می باشد.
سیستم های تهویه مطبوع از تنوع خیلی زیادی برخوردار است در یک مقاله شاید برای شما جذاب نباشد که با همگی آنها آشنا شوید. در روز های آینده برای شما عزیزان مطالب خیلی بیشتری در رابطه با دنیای سیستم های تهویه مطبوع منتشر خواهیم کرد/ باما همراه باشید.
- ۰۰/۰۶/۱۳