با توجه به زیاد شدن فروشگاه های مختلف فروش سیستم های تهویه مطبوع، خرید چیلر در تهران به یکی از مسئله های فکری کاربران تبدیل شده است، چرا که تنوع به شدت زیاد شده است و اگر با دقت این خرید انجام نشود، منجر به نارضایتی خریدار می شود. بنابر این تصمیم گرفتیم که شما عزیزان را با راهنمای جامع خرید چیلر روبرو کنیم که در هر شهری قصد خرید چیلر کردید بتوانید بهترین خرید ممکن را رقم بزنید. با ما همراه باشید. در این مقاله اطلاعت کافی برای یک خرید خوب را بدست می آورید.
چیلر چیست ؟
چیلر مولد برودت است. این دستگاه بر اساس قوانین و اصول ترمودینامیکی به تولید برودت می پردازد. به طور خلاصه، در هر سیکل تبریدی، مهمترین فرآیند در نتیجه ی کاهش فشار در اواپراتور رخ می دهد. این کاهش فشار درون اواپراتور باعث می شود که مایع مبرد در دمای پایین تر از دمای جوش خود، شروع به جوشیدن نماید و از آنجا که برای به جوش آمدن نیاز به انرژی دارد، گرمای سیال انتقال حرارت را به خود جذب می کند و به چرخه ی خود ادامه می دهد. سیال انتقال حرارت از دستگاه خارج می شود و به فضاهای فضاهای تهویه شده انتقال داده می شود ( توسط لوله ها و پمپ های آب سیرکولاتور) و در آنجا وارد دستگاههای توزیع برودت ( فن کویل و … ) می گردد و سیستم های کنترلی و ترموستات فن کویل، دمای طرح داخل را کنترل می کنند.
کاربردهای دستگاه چیلر:
این دستگاه در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان در سرمایش مجتمع های اداری، تجاری، مسکونی، تفریحی و … در خطوط تولید صنایع مختلف از جمله داروسازی، صنایع غذایی و … و در تهویه مطبوع بیمارستانی کاربرد دارد. امروزه برای رساندن دمای محیط کنترل شده به شرایط دلخواه باید از تجهیزات مختلف و پیشرفته ای جهت تولید برودت در فصول گرم سال استفاده کرد.
معرفی انواع چیلر:
چیلر تراکمی، جذبی و سانتریفیوژ
معرفی چیلر تراکمی:
چیلر تراکمی طی یک عملیات مکانیکی و با استفاده از نیروی برق به تولید برودت می پردازد. در سیستم های تراکمی، کمپرسور وظیفه ی اصلی را بر عهده دارد و با متراکم کردن مبرد چرخه را به حرکت در می آورد. این دستگاهها کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند. قبل از خرید چیلر تراکمی امکان تامین زیر ساختها و انرژی مورد نیاز دستگاهها را بسنجید، در پروژه های بسیاری شاهد این معضل بوده ایم که کارفرما با مشورت مهندس مشاور اقدام به خرید دستگاههای مورد نیاز کرده است و پس از آن متوجه شده است که تامین برق پروژه با هزینه ای گزاف همراه است یا تحت هیچ شرایطی اداره برق منطقه در آن بازه ی زمانی ظرفیت تامین ندارد.
تا اینجا شما عزیزان با چیلر تراکمی آشنا شدید و متوجه این شدید که آیا به این نوع دستگاه تهویه مطبوع نیاز دارید یا نه. در ادامه شما با چیلر جذبی و چیلر سانتریفیوژ آشنا خواهید شد.
معرفی چیلر جذبی:
چیلر جذبی با استفاده از گاز طبیعی و طی فرآیند شیمیایی به تولید برودت می پردازد. این تجهیز نیاز به نگهداری پیچیده و افراد متخصص دارد و بر اساس نوع ژنراتور تقسیم بندی می شود. نوع دو اثره ی بخار آن در پروژه های بیمارستانی و پروژه های مقیاس بزرگ کاربرد فراوان دارند. در انتخاب این دستگاه مهمترین عامل که باید در نظر بگیرید خدمات پس از فروش و تعمیرات و نگهداری دستگاههاست. تا حد امکان سعی کنید از سیستم های آبگرم و تک اثره ی بخار بنا به پایین بودن راندمان آنها دوری کنید و در عوض از سیستم های شعله مستقیم یا دو اثره بخار استفاده کنید. سختی گیری آب گردش در مدار برج خنک کننده و کیفیت آب باید همیشه رصد شود تا به کندانسور دستگاه آسیب نرسد.
معرفی چیلر سانتریفیوژ:
چیلر سانتریفیوژ در ظرفیت های تبرید بالا ساخته می شود و کاربرد دارد. عملکرد اصلی و بهینه ی این دستگاهها در بارهای جزیی است و همانطور که مشخص است از روی کمپرسور آنها را نام گذاری کرده اند. نوع سانتریفیوژ مصرف برق و آب کمتری نسب به دیگر مدل های تراکمی دارد. در انتخاب این دستگاه به شرکت تامین کننده، سابقه و پروژه های سالیان اخیر آنها توجه داشته باشید و در ارزیابی تامین کنندگان امتیاز بالایی به سابقه و عملکرد آنها بدهید. سعی کنید در قرارداد خرید چیلر سانتریفیوژ، تعهداتی را نسبت به تامین قطعات بگنجانید.
حمع بندی:
قبل از خرید چیلر اول نیازتان را مشخص کنید، به عنوان مثال شاید برای فضای مورد نظر شما یک دستگاه چیلر تراکمی آب خنک نیاز باشد اما شما به اشتباه از دستگاه دیگری استفاده کنید، فروشنده شاید خیلی به این موضوع توجه نکند ( مگر از یک برند خوب خرید کرده باشید ) بخاطر همین موضوع نتیجه مطلوبی که باید به آن برسید را کسب نخواهید کرد، پس قبل از هر اقدامی اول نیاز فضای مورد نظر را پیدا کنید.
- ۰۰/۰۵/۱۳